Zo vind je de beste vacature GWW voor jou

Wie zoekt naar een vacature in de technieksector, leeft in een mooie tijd. Er is relatief veel werk in deze sectoren. Zoek je bijvoorbeeld een leuke vacature GWW? Dan hoef je het maar in te tikken op internet en je vindt meerdere opties. De moeilijkheid is echter een vacature vinden die bij je past.

Eerst moet je natuurlijk precies weten wat het betekent om een vacature binnen gww te invullen. En daarvoor moet je begrijpen wat het betekent.

Bouwwerk

Wat is GWW?

Gww is een afkorting. Het staat voor de werkgebieden grond-, weg- en waterbouw. De term wordt vooral gebruikt in civiele techniek. Het heeft betrekking op het plannen, ontwerpen en uitvoeren van kleinschalige projecten waar heel Nederland gebruikt van maakt. Daarbij kun je denken aan het wegennet maar ook dijken, kanalen en bruggen.

Civiele techniek

Grond- weg- en waterbouw wordt gebruikt binnen de sector van civiele techniek. Het is een speciale tak in de bouwwereld waarin veel mensen werkzaam zijn maar waar weinig anderen van weten.

Binnen dit vakgebied wordt met name op projectbasis gewerkt. Je werkt dus niet standaard voor een opdrachtgever, en maakt elke dag dezelfde uren. De projecten hebben betrekking op het ontwerp en de realisatie van wegenbouw, grondwerken, waterbouw en railbouw. Zoals onder andere de bouw van dijken, de aanleg van wegen en het bouwen van bruggen, tunnels en viaducten. Wanneer zo’n project of bouwwerk af is, gaat de medewerker door naar het volgende project.

Civiele techniek

Vacature vinden in GWW

Er zijn zoals eerder beschreven een hoop kansen om in deze sector aan de slag te gaan. Je hebt echter wel een technische achtergrond nodig. Een diploma in de civiele techniek helpt. Daarnaast moet je accuraat werken en enige ervaring hebben bij de meeste werkgevers.