Zo bouw je een financiële buffer op

Heb jij een reservepotje beschikbaar op het moment dat er iets gebeurd? Als dit niet het geval is dan is het tijd om vandaag te starten met het opbouwen van een buffer! Zonder een spaarcentje zou het namelijk goed kunnen zijn dat je een financieel risico loopt op het moment dat je geld moet gaan betalen en dit niet hebt. Daarom helpen wij je een handje om een buffer op te bouwen!

Open een aparte rekening

De eerste stap die je kan zetten is om een aparte spaarrekening op te zetten waar je je buffer in kwijt kan. Zorg ervoor dat je hier een bepaald bedrag per maand op kan storten zodat je echt iets opbouwt. Het is belangrijk dat je hier geen geld afhaalt, maar deze rekening echt laat bedoelen om geld op te storten. Je kunt ook automatisch sparen. Je stelt hierbij een automatische afschrijving van je eigen rekening naar je spaarrekening in. 

Bespaar op minstens één ding

Zorg dat je elke maand een bepaald onderdeel hebt waar je op spaart. De ene maand kun je bijvoorbeeld sparen op het eten, de andere maand spaar je op kleding. Je zorgt er zo ook voor dat je een doel voor jezelf instelt waar je trots op mag zijn. Je zult merken dat dit zelfs voor jezelf voelt alsof je iets gewonnen hebt.

Financiële meevallers

Heb je een maand dat je geld overhoudt? Geef dit dan niet uit maar stort het naar je spaarrekening. Hebben klanten nog een rekening open staan bij je? Schakel dan een deurwaarderskantoor in Rotterdam zoals Korenhof Deurwaarders die je helpt om dit geld te ontvangen. Je kunt er ook voor kiezen om deels van deze financiële meevaller aan de kant te zetten. Je kunt met het overige gedeelte dan nog iets leuks voor jezelf halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *