Zelf aan de slag met online marketing

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel online marketing bureau’s. Dat is niet zo gek; een groot deel van alle organisaties doet aan online marketing. Om succesvol te worden met je bedrijf is het van belang dat je online marketing strategie op orde is. Het is vaak dan ook verstandig om met een marketing bureau in zee te gaan, zodat je zeker weet dat dit op een juiste manier gebeurt. Wil je toch zelf aan de slag met online marketing? Dan kun je onderstaande tips vast goed gebruiken.

Zorg voor een mobielvriendelijke website

Veel mensen kiezen ervoor om via hun telefoon te surfen. Je hebt dit toestel immers altijd wel bij de hand en binnen een mum van tijd heb je de betreffende website voor je. Om die reden is het belangrijk dat je website mobielvriendelijk is. Het is zelfs zo dat het aantal zoekopdracht via google groter is via de telefoon dan via de desktop.

Houd je social media kanalen bij

In deze tijden worden social media kanalen steeds belangrijker. Je hoeft niet te beschikken over alle kanalen, een business pinterest is bijvoorbeeld niet voor ieder bedrijf van belang. Bedenk van tevoren goed welke kanalen relevant zijn voor jouw organisatie. Dit kan bijvoorbeeld Instagram zijn, maar ook Facebook en LinkedIn worden meestal ingezet voor bedrijven. Zorg ervoor dat je regelmatig iets plaatst op je social media. Dit kan bijdragen aan je online zichtbaarheid en uiteindelijk ook aan je omzet, bijvoorbeeld wanneer je een nieuw product aanprijst.

Wees actief op je website

Zoekmachine optimalisatie is erg belangrijk. Door actief te zijn op je website (bijvoorbeeld door regelmatig een blog te posten) laat je aan Google zien dat het om een actieve website gaat. Hiermee kom je uiteindelijk hoger in de rankings te staan dan wanneer er weinig tot niets op je website gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *