Welke voeding kun je het beste tot je nemen?

Welke voeding kun je het beste tot je nemen?

30 oktober 2019 0 Door Redactie

Eat, sleap, work, (train), repeat. Voor veel mensen ziet hun leven er zo uit. Zo zou je leven er uit moeten zien in de basis! Jammer genoeg neemt niet iedereen heeft het juiste slaapritme, neemt de juiste voeding tot zich of beweegt genoeg. Een gezonde levensstijl helpt je om de juiste focus te hebben voor je werk of hobby. Lees dit artikel en kom meer te weten over voeding.

Voeding geeft je energie

Voeding zorgt ervoor dat je energie krijgt die je nodig hebt om te functioneren op je werk, om resultaten te behalen met sporten en om je goed en fit te voelen. Het is belangrijk om je voeding gedurende dag tot je te nemen op een evenwichtige en gebalanceerde manier.

Aanbieder van zuivelproducten en voedsel machines

Lekkerkerker Dairy & Food Equipement is een wereldwijd specialist in zuivelproducten en voedsel machines. Het bedrijf heeft 2000 machines in opslag en heeft een uitgebreid assortiment.

Begin je dag gelijk goed

In de ochtend is het belangrijk om je lichaam te voorzien van eiwitten, complexe koolhydraten en onverzadigde vetten. Zo bestaat een gezond ontbijt bijvoorbeeld uit: volkorenbrood, magere of halfvolle zuivel. De melk kun je ook combineren met havermout of muesli. Het ontbijt zou je niet over moeten slaan.

Lunch op je werk of op school

Er is niets mis met brood. Brood is leverancier van gezonde koolhydraten en voedingsvezels. Daarnaast bevat brood essentiële mineralen zoals ijzer, koper en magnesium. Brood is absoluut geen dikmaker. Dit hangt volledig af van het aantal calorieën dat je naar binnen werkt. Pindakaas zit boordevol gezonde vetten en verlaagt het LDL-cholesterol en verkleint de kans op hartziekten. Smeer dus 1 van je bammetjes met pindakaas, als je dat lekker vindt natuurlijk.

Wat eet je ‘s avonds?

Het is belangrijk dat je ‘s avonds een grote calorierijke maaltijd maakt. Zorg ervoor dat je genoeg groente eet. Veel mensen vinden het fijn om dit ‘s avonds te eten. Onbewerkt mager vlees is een gezonde toevoeging in je dagelijks eetpatroon. Er wordt beweert dat aardappelen je dik maken, dit is echter een fabeltje. Aardappelen bevatten veel zetmeel, maar ook veel water. Daarnaast zijn aardappels een bron van voedingsvezels, kalium, vitamine B en C.

Wat moet je eten als je sport?

Als je sport is het belangrijk dat je genoeg en gezonde voeding tot je neemt. Je moet genoeg energie krijgen van de voeding om optimaal te kunnen presteren op het sportveld of in de gym. Daarnaast is het van belang dat je de juiste voeding tot je neemt na het sporten zodat je spieren kunnen herstellen en eventueel groeien. Neem een stuk fruit en een whey shake of een bak kwark na het sporten, als aanvulling op je dagelijks voedingspatroon.