Webshop logistiek uitbesteden

Webshoplogistiek is de nachtmerrie van elke webshop beheerder. Het kost heel veel tijd en er gaat heel snel iets fout. Gelukkig kun je er ook voor kiezen om dit uit te besteden. Je kunt namelijk een fulfilment bureau inschakelt die dit helemaal van je overneemt. In dit artikel gaan we verder in op het uitbesteden van webshoplogistiek namelijk: e-fulfilment. Op www.mcsfulfilment.com vind je meer informatie.

E-fulfilment is een term die je veel hoort in de e-commerce. Simpel gezegd staat het voor alle processen rondom het afhandelen en verwerken van bestelling van klanten op een webshop. Oftewel, het logistieke proces achter je webshop.

Het gebruik van fulfilment heeft veel voordelen. Wij bespreken de belangrijkste in dit artikel.

Het bespaart veel tijd

Het allergrootste voordeel is waarschijnlijk wel dat het gebruik van een bedrijf fulfilment heel veel tijd bespaart. Webshoplogistiek is namelijk een hele tijdrovende klus. Vooral is je er niet in gespecialiseerd bent. Deze tijd gebruik je liever om andere facetten van je webshop te onderhouden. Wanneer je e-fulfilment gebruikt, zal je merken dat je heel veel tijd over houdt voor andere dingen.

Meer flexibiliteit

Een ander groot voordeel van fulfilment is de service en flexibiliteit die je aan je klanten biedt. Zo kunnen klanten ook ‘s avonds nog producten bestellen die die volgende dag geleverd worden. Bestellingen kunnen namelijk dag en nacht verwerkt worden. Bovendien kun je gebruikmaken van verschillende ophaallocaties. daarnaast kun je opschalen bij drukte. Zo kun je ook in vakantie periodes ervoor zorgen dat je producten op tijd bezorgd worden bij de klant.

Geen opslagruimte nodig

Fulfilment bedrijven regelen onder andere je voorraadbeheer. Dit houdt dus in dat je geen opslagruimte meer nodig hebt. Hierdoor kun je makkelijker uitbreiden en uiteindelijk dus meer winst maken. Daarnaast staan al je producten op een veilige plek.