Wat valt onder onderhoud vastgoed?

Onderhoud van vastgoed is een ruim begrip waar bij de meeste mensen onduidelijkheid over is. Wat is nou eigenlijk onderhoud vastgoed en waar moet ik aan denken als ik die term hoor? Vrees niet, hier volgt een kraakheldere uitleg over alle dingen die komen kijken bij vastgoed onderhoud en alles wat er mee te maken heeft. 

repareren

Gebroken gevels

Loop een keer door Amsterdam en je zult overal om je heen ingezakte huizen zien. Dat komt door de zandgrond waar de hele stad op gebouwd is en in sommige gevallen door de tunnels die zijn gegraven voor de Noord-Zuidlijn. Als een gebouw een klein stukje inzakt kan dat zorgen voor enorme scheuren die niet alleen het uiterlijk van het huis aantasten, maar ook aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor de constructie van het gebouw. Dat is waar reparatie van vastgoed belangrijk is.

Vastgoed repareren

Maar denk ook eens aan stof, dat overal in de lucht zit, of regen, dan wel niet zuur. De elementen kunnen over de jaren heen grote schade toebrengen aan een gebouw en het een dof uiterlijk geven. Door met een hogedrukspuit langs het gebouw te gaan, kun je het frisse originele uiterlijk van het gebouw weer naar voren halen. Waar nodig kan schade aangebracht door elementen gerepareerd worden en kan zelfs bescherming aangebracht worden om schade te voorkomen in de toekomst. Hopelijk heb je met deze uitleg een beter beeld gekregen van wat vastgoedonderhoud precies betekent en hoeveel het om ons heen gebeurt. Zo niet, dan raad ik je sterk aan deze tekst nog een paar keer te lezen.