Wat is narrowcasting?

Wat is narrowcasting?

11 maart 2020 Uit Door Redactie

Narrowcasting is tegenwoordig een veelgebruikt begrip in de marketing- en communicatiewereld. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om dit in te zetten. Dat kan vragen oproepen bij andere ondernemers over de definitie en voordelen. Na het lezen van dit artikel weet je wat dit type communicatie betekend, waarom bedrijven ervoor kiezen en hoe je zelf een start kunt maken.

Kortweg gezegd is broadcasting communiceren/adverteren naar een groot/breed publiek op willekeurige plaatsen. Narrowcasting is vanzelfsprekend communiceren naar een klein/gedetailleerd publiek op specifieke plaatsen. Een simpel voorbeeld is een display in een trein of ander openbaar vervoersmiddel dat de reistijden aangeeft, al dan niet in combinatie met reclame voor een eersteklas abonnement.


Narrowcasting oplossingen voor zakelijk gebruik

Deze manier van communiceren biedt veel oplossingen voor zakelijke gebruikers. Grotere bedrijven hebber er vaak moeite mee om al het personeel tijdig van updates te voorzien. Boodschappen via bijvoorbeeld een intranet komen regelmatig bij te weinig mensen binnen, wat resulteert in frustratie. Door boodschappen op een agressievere manier naar buiten te brengen worden deze juist snel als spam gezien. Hier komen narrowcasting oplossingen om de hoek kijken. Het is verbazingwekkend hoe snel een boodschap zich verspreid wanneer deze bijvoorbeeld via een scherm in de koffiehoek gebracht wordt.

De voordelen van een narrowcasting scherm

We eindigden de vorige alinea met een praktische toepassing van een narrowcasting scherm. Een scherm in de koffiehoek of bij de toiletten is ideaal om alle werknemers snel en subtiel op de hoogte te brengen van relevante mededelingen, KPI’s of andere informatie.

Het nut van een narrowcasting player

Om een begin te maken met deze manier van communicatie zijn maar een paar dingen nodig: internet, een display en een zogeheten narrowcasting player. Deze player levert het scherm relevante content. Indien de content gewijzigd moeten worden stelt deze je ook in staat om gemakkelijk de inhoud te wijzigen.