Wat is eigenlijk een astroloog?

We hebben allemaal wel eens in de avond, wanneer het donker is, naar de sterren gekeken. En je bent vast niet alleen als er dan heel veel vragen bij je opkomen. Dat is eigenlijk normaal. Want er is nog zoveel in de wereld, of het universum, wat we nog niet ontdekt hebben en waar dus nog vragen over zijn. Maar weten we eigenlijk allemaal wel wat een astroloog of astrologie nou precies inhoudt? Voordat we ons gaan werpen op al die vragen die we mogelijk hebben.

 

Laten we beginnen met astrologie

Voordat we gaan kijken wat een astroloog doet, is het slim om te kijken wat astrologie eigenlijk inhoud. Want astrologie is alles wat astrologen doen. Wanneer je kijkt wat astrologie inhoud dan kijk je naar het gehele universum. En hierbij komen de sterren en de planeten naar voren. Want bij astrologie kijk je vaak naar de stand van de sterren en de planeten. Vanuit daar zijn ook de sterrenbeelden, ook wel zonnetekens, genoemd. 

 

Wat is nou eigenlijk een astroloog?

Laten we het hebben over de astroloog, de persoon die astrologie beoefent. Maar waar kijk je dan precies na, als je naar de sterren en planeten kijkt?

 

Wanneer iemand geboren wordt, krijg je een sterrenbeeld toegewezen. En die krijg je niet zomaar toegewezen. Want een sterrenbeeld is een tekening van een hemelgewelf waarbij de zon, maan, planeten en andere hemellichamen een belangrijk punt is. Bij astrologie zijn er daarbij belangrijke regels gemaakt om de horoscoop te lezen en te zien wat het betekend. Op deze manier probeert een astroloog de toekomst van iemand te voorspellen. Hierbij kan er raad gegeven worden over welk beroep de persoon moet kiezen.

 

De enige vorm die vele mensen kennen is de maandhoroscoop die je in de krant kan lezen of in een tijdschrift. Hierbij wordt er beschreven of je iemand kan ontmoeten, of je een drukke tijd tegemoet gaat of juist even helemaal tot rust kan komen. Maar het nadeel bij deze horoscopen is eigenlijk dat het vaak geschreven wordt door iemand die geen astroloog is. Iemand die zich niet verdiept heeft in de sterren en planeten en wat de stand van hen voor je kan betekenen. Daarom is het belangrijk om voor jezelf goed te kunnen filteren of je iets wel of niet moet geloven wat je leest over astrologie wanneer het over een horoscoop gaat. Want niet alles hoeft waar te zijn en wie weet maak jij je dan wel zorgen om eigenlijk niets.