Wat is een omsnoeringsmachine en wat kun je ermee?

Wat is een omsnoeringsmachine en wat kun je ermee?

24 maart 2020 0 Door Redactie

Wanneer je nog nooit in een fabriek of magazijn hebt gewerkt, heb je wellicht nog nooit van deze term gehoord: de omsnoeringsmachine. Met deze machine wordt een metalen- of kunststof bank om een product of pallet aangebracht. Zo wordt het gebundeld. Bovendien dient het om te verstevigen en de pallet ergens anders aan vast te maken.

TP-713H Omsnoeringsmachine

Veiligheid voorop

De omsnoeringsmachine wordt dus allereerst gebruikt om producten veilig te vervoeren. Een pallet die niet goed vastzit, kan voor ongelukken zorgen. Stel je maar eens voor wat er gebeurt als alle producten op een pallet omvallen. Dat kost je geld maar kan ook voor verwondingen zorgen wanneer een van je medewerkers iets op zijn lichaam krijgt.

Een omsnoeringsmachine gebruiken

Voor het gebruik van een omsnoeringsmachine hoef je helemaal niet zoveel technische kennis te hebben of handleidingen door te spitten. Het zijn namelijk vaak machines die volledig automatisch hun werk doen. Je levert de verpakkingen, producten of pallets aan en de machine doet de rest. Hoe handig is dat! Als je een kleine onderneming runt, hoef je niet voor een grote machine te kiezen. Je hebt dan aan een klein exemplaar vaak meer dan genoeg. 

TP-702 Omsnoeringsmachine

Je zult bovendien al gauw merken hoe gemakkelijk het is om niet handmatig alles te hoeven omsnoeren. Dat is namelijk een gigantische klus en je kunt die tijd goed voor andere dingen gebruiken. Voor grotere ondernemingen met meer ruimte zijn er natuurlijk grotere machines beschikbaar. Soms heb je meerdere machines nodig om het productieproces goed te laten verlopen.