Waarom linkbuilding uitbesteden een beter idee is dan het zelf doen

Je bent goed met een computer, snapt wel hoe je een website in elkaar moet zetten en wil eigenlijk beter vindbaar worden in zoekmachines? Dat is een slimme volgende stap. Natuurlijk kun je dit zelf aanpakken, maar waarom zou je? Linkbuilding uitbesteden scheelt je een hoop tijd. Onder de streep bespaar je zo ook geld, want jouw tijd is kostbaar. Wanneer je linkbuilding uitbesteedt aan een andere partij kun jij je richten op belangrijke zaken binnen je bedrijf.

linkbuilding uitbesteden

Het belang van linkbuilding

Hoewel er meer komt kijken bij zoekmachineoptimalisatie dan alleen linkbuilding, is het nog altijd een sterke basis voor iedereen die hoger in zoekmachines wil verschijnen. Linkbuilding betekent in essentie dat er een soort netwerk van links naar jouw website en diensten worden geplaatst op verschillende plekken. Wanneer mensen lezen over jouw bedrijf, dan doen ze dit vaak op pagina’ s die niet van jou zijn. Dat voelt immers niet betrouwbaar aan. Lezen ze echter in een blog op een andere website over jouw bedrijf, dan zien ze dat als betrouwbare recensies. 

linkbuilding uitbesteden

Betrouwbaarheid van je website

Hetzelfde geldt voor Google. De zoekmachine ziet al die links en info die verwijst naar jouw pagina en geeft je daarom meer autoriteit op een bepaald gebied. Daarmee verschijn je hoger in de zoekmachine. Verkoop jij bijvoorbeeld de mooiste schoenen, en zijn er veel externe partijen die jou als de beste noemen op hun website, dan zal Google dit op prijs stellen en jou belonen met een hogere positie in de zoekresultaten.