Waarom je koffie moet drinken op je werk!

Nederlanders drinken veel koffie. Soms zelfs misschien een beetje te veel. Hoewel te veel koffie voor een ongemakkelijk gevoel kan zorgen is koffie over het algemeen juist erg goed voor je! Waarom je op kantoor ook gerust een lekkere bak koffie kunt nemen zullen we je in dit artikel uitleggen. Dus neem een koffietje erbij en lees vooral door.

Je wordt alert van koffie

Er zit natuurlijk cafeïne in koffie, dat weten we allemaal. En dit houdt je alert. Zit je er dus even doorheen, dan kun je dit gevoel prima compenseren met een goeie dosis koffie.

Je blijft bewegen

Door een koffieautomaat te hebben op kantoor blijf je bewegen en hoef je dus niet de hele tijd stil te zitten. Je kunt lekker even een loopje maken naar de koffiemachine en dit is eigenlijk de perfecte reden om even de benen te strekken.

Je bent socialer door koffie

Het hebben van een koffiemachine is ook de perfecte manier om de sfeer op de werkvloer te vergroten. Een kop koffie zetten biedt namelijk de perfecte gelegenheid om even een informeel gesprek met je collega’s aan te gaan. Anders zou je dit misschien niet zo snel doen.

Koffie is gezond

Daarnaast is koffie ook erg gezond. Het zit vol met antioxidanten en blijkt volgens de wetenschap risico’s met betrekking tot parkinson, diabetes type II en alzheimer te verlagen. Er zijn wel koffiesoorten die iets minder gezond zijn. Zo is de gezondste variant normale filterkoffie zonder melk of suiker.

Genoeg redenen dus om te zorgen voor lekkere koffie op je werk!

Bron: https://www.giocoffee.nl/