Waar staan de hotelsterren voor?

Je zult er misschien vaak op letten hoeveel sterren een hotel precies heeft. Vaak is een hotel met meerdere sterren luxer dan een hotel met minder sterren. Maar weet jij precies waar dit mee te maken heeft en hoe dit wordt bepaald? Er zijn namelijk veel factoren die een rol spelen bij de bepaling van het aantal sterren per hotel. 

De betekenis van sterren

Per land verschilt het wie het aantal sterren voor het hotel bepaalt. In Nederland is dit het KHN Koninklijke Horeca Nederland. In principe is er geen officieel reglement dat aantoont wat de hotelsterren precies betekenen. Wel zijn er minimale eisen waaraan een hotel moet voldoen om sterren te krijgen.

Eén ster 

Een hotel met één ster, zegt eigenlijk dat het hotel weinig luxe biedt en weinig voorzieningen. Hotels met één ster moeten minimaal een kamer aanbieden van 7 vierkante meter, een badkamer (mag ook gedeeld zijn), een verwarming en een stopcontact. 

Twee sterren

Een hotel met twee sterren heeft iets meer voorzieningen. Uitgaande dat een hotel met één ster de basis is, vullen we de hotels met twee sterren op de volgende voorzieningen aan. Een kamer van minimaal 14 vierkante meter, een telefoon op kamer, kluisje en een lift in het gebouw. 

Drie sterren

Een hotel met drie stellen vult zich ook weer aan met de volgende voorzieningen op het hotel met twee sterren. Dit is een receptie die 24/7 geopend is, een kamer die minimaal 15 vierkante meter groot is, een eigen badkamer, airconditioning en een plek om drankjes te kunnen kopen. 

Vier sterren

Een hotel met vier staat gaan net weer verder dan het hotel met vier sterren. Zo heeft een hotel met vier sterren een kamer van minimaal 16 vierkante meter, een eigen badkamer met douche producten, airco, minibar, roomservice, zwembad en gym en strijk mogelijkheden. 

Vijf sterren

Dan is de laatste en hotel met vijf sterren, hierbij komen de volgende voorzieningen bovenop de voorzieningen van vier sterren. Een kamer van minimaal 20 vierkante meter, massage mogelijkheden, valet parking en 24/7 roomservice.

Wil jij dat jouw hotel ook van alle gemakken is voorzien? Denk bijvoorbeeld dan ook goed na over de grootkeuken met hoogstaande culion btc onderdelen van bijvoorbeeld Service Equipe Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *