Wil je lekker aan het werk in de buitenlucht? Word verkeersregelaar!

Veel evenementen en bouwprojecten kunnen niet zonder verkeersregelaar. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als er niemand is om de verkeersstroom in goede banen te leiden. Een verkeersregelaar heeft dan ook een grote verantwoordelijkheid. Met alles wat er momenteel gaande is, de wereld die weer van het slot gaat en alle bouwprojecten die nu plaatsvinden is een verkeersregelaar veel gevraagd. Dat merken ze ook bij Binck, hét uitzendbureau voor, onder andere verkeersregelaars. Maar wat nu als je nog geen papieren hebt en verkeersregelaar wilt worden? Dan kun je via Binck een vierdaagse opleiding volgen en daarna direct aan het werk gaan.

Direct aan het werk als verkeersregelaar

Als je de nodige papieren al hebt, dan kun je direct aan het werk als verkeersregelaar in de Randstad. Er is altijd veel vraag naar verkeersregelaars om de meest uiteenlopende redenen. Zo kan het zijn dat er een nieuwe weg wordt aangelegd waarbij de verkeerslichten nog niet werken. Het kan ook zijn dat er onderhoud plaatsvindt aan een brug waardoor alle verkeer over één brughelft moet. Ook snoeiwerkzaamheden van bomen langs de snelweg of het plaatsen van een nieuwe asfaltlaag op een weg kunnen redenen zijn voor het inzetten van verkeersregelaars. En je weet het, in de Randstad is altijd wat te doen!

Ook in te zetten bij evenementen

Je zult als verkeersregelaar vooral aan het werk gaan bij weg- en waterbouwprojecten. Maar soms is er eens iets anders te doen. Wat denk je van het in goede banen leiden van een evenement als de Wandel- of de Fietsvierdaagse? Of het begeleiden van de mensen van en naar een festivalterrein. Je krijgt dan weer te maken met een totaal ander publiek. Een publiek dat blij zal zijn je te zien en je enthousiast zal begroeten. Dat is wel weer even anders dan mensen vertellen dat ze een bepaalde weg niet mogen inslaan.

In regen en zon, op alle momenten van de dag

Je moet er als verkeersregelaar rekening mee houden dat je altijd buiten bent tijdens je werk. In zeldzame gevallen zul je je korte tijd kunnen terugtrekken in je auto, maar in veruit de meeste gevallen zul je onder alle omstandigheden buiten staan. In je felgekleurde pak, zodat mensen je niet over het hoofd kunnen zien. Toch blijft het erg van belang dat je alert blijft. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je hoort net even te vaak dat er een ongeluk gebeurt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *