Van je sollicitatie een succes maken? Lees deze 4 tips!

Van je sollicitatie een succes maken? Lees deze 4 tips!

19 februari 2020 0 Door Redactie

Wanneer je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij een bedrijf waar jij heel graag wilt werken, is dat natuurlijk helemaal top! Maar hoe pak je dit het beste aan? En wat moet je eigenlijk aantrekken? Deze zaken kunnen best lastig zijn. Het belangrijkste is dat je je goed voorbereidt en kleding draagt waarin jij je fijn en zelfverzekerd voelt. Dan straal je dit namelijk ook uit. Om je alvast een eindje op weg te helpen hebben we enkele tips voor je op een rij gezet.

Regel 1: Weet met wie je te maken hebt

De beste manier om indruk te maken op een potentiële werkgever is door ze te laten zien dat je volledig voorbereid bent. Maar dan ook echt volledig. Zorg er dus voor dat je diverse vragen weet te beantwoorden, kennis hebt van het bedrijf en ook het een en ander weet over hun normen en waarden. Helemaal top is als jij een link weet te leggen tussen deze zaken en jezelf. Zo laat je perfect zien waarom jij daar thuishoort.

Regel 2: Zorg voor passende kleding

‘Kleren maken de man’. Een gezegde die veelvuldig gebruikt wordt en zeer zeker ook een interessante uitspraak. Niet iedereen zal het ermee eens zijn, maar toch is het zo. Kleding is namelijk een groot onderdeel van wie je bent. Het is een communicatiemiddel en tevens een manier om je mening of karakter te laten blijken. Investeren in een juiste garderobe is daarom een van de beste investeringen die je kunt doen ter bevordering van je carrière. 
Op zoek naar nieuwe kleding? Neem dan een kijkje bij RM Fashion. Hier kun je terecht voor zowel je casual als formele outfits. Op zoek naar grote maten herenmode? Ook dan bieden zij een ruim assortiment.

Regel 3: Onderscheid je van anderen

In praktisch ieder gesprek wordt er gevraagd naar je sterke- en minder sterke punten. Probeer hierbij niet met standaard antwoorden aan te komen, maar bedenk wat écht bij jou past en haal ook voorbeelden aan.

Regel 4: Wees op de hoogte van de laatste trends

Laat vooral zien dat je weet wat er in jouw branche speelt en dat je op de hoogte bent van alle nieuwe trend trends. Hierdoor laat je tevens zien dat je geïnteresseerd bent in het vakgebied en kunt inspelen op actualiteiten!