Tips voor een webwinkel

Tips voor een webwinkel

2 december 2020 0 Door Redactie

Je hebt een goed product en wil een webwinkel beginnen om deze producten te verkopen. Een webwinkel kost voornamelijk in het beginstadium veel tijd en energie. Zorg er dus voor dat je dit ervoor over hebt, zodat je een vliegende start kan maken. 

De webshop zelf

Zorg dat je een goed CMS systeem vindt waar je jouw webshop in kan bouwen. Het meest bekende CMS systeem voor een webshop is Magento. Hierin kun je volledig naar eigen smaak je webshop bouwen met jouw aangeboden producten. Zorg er wel voor dat je een hosting bedrijf hebt, waar je je website bij aanmeldt en beveiligd. Zorg er in jouw webshop voor dat er duidelijke foto’s van producten staan en dat er een heldere beschrijving staat van het product. 

Marketing

Nu is het van belang dat jouw webshop door de potentiële klant gevonden wordt. Dit kun je doen door de inzet van (online) marketing. Het eerste onderdeel wat goed moet zijn en gratis is, is SEO. SEO bestaat uit de techniek, content en autoriteit van je website en zorgt voor een hogere positie in de organische zoekresultaten van Google. Vervolgens kun je ook gebruik maken van Social media, SEA en e-mail om de volledige online marketing op elkaar in te laten spelen. 

De producten

De producten zelf moeten natuurlijk wel leverbaar zijn op het moment dat je dit communiceert naar je klant. De producten moeten een hoge kwaliteit hebben en goed bij de klant aankomen. Zorg er dus voor dat je het juiste verpakkingsmateriaal gebruikt om het pakket onbeschadigd te kunnen leveren. Een bedrijf wat hierin gespecialiseerd is, is Moniss!