Tijd voor een extra uitdaging

Misschien zit je nog op de middelbare school, ben je net geslaagd of begin je net met studeren. Je bent  nu al een tijdje op zoek naar een baan om extra centjes te verdienen, maar kan die nog niet vinden of in ieder geval niet de geschikte baan voor jou. Alle reden om je nog iets verder te verdiepen dan je voorheen hebt gedaan. Grote kans dat je cv niet up-to-date is of dat je niet op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Ik zou zeggen lees rustig verder als je geïnteresseerd bent in een nieuw bijbaan.

Wat vele mensen onderschatten of misschien wel minachten is het werken in de supermarkt. Gauw vinden mensen het stom en denken ze dat het niet goed betaald. In de puberteit snap ik dat, want je vindt het belangrijk wat mensen van je vinden en wat je doet. Toch is het werken bij een supermarkt helemaal prima, want je doet immers direct werkervaring op wat zeker kan helpen voor later. Je kan het zien als eerste stap in je carrière waar je veel zult leren.

Je werkt daarnaast ook met veel collega’s samen, waarvan sommige al jarenlange ervaringen hebben bij het werken bij de AH of andere supermarkten. Je leert jouw collega’s steeds beter kennen en zo wordt het werk ook steeds leuker. Zo kun je in de pauze of na werk gezellig met iemand babbelen of wat leuks doen.

Waar je ook zeker wat aan hebt, is dat je leert presteren onder druk. Dit zul je later veel merken, tijdens je studie of de baan die je later wilt hebben. Bij supermarkten wordt er vaak gewerkt met een tijdsplanning, net zoals studies werken met deadlines. Dit kan erg frustrerend zijn, maar het is wel goed voor je. Lijkt je dit niet leuk, dan vindt je het misschien leuker om te werken bij de Kruidvat.