Swing trading: wat is het?

Als leek op de beurs dacht ik altijd dat er twee vormen van beleggen waren. De eerste was beleggen op de lange termijn, zoals mijn ouweheer altijd deed. Dertig jaar lang had hij aandelen van Ahold. Iedere dag keek hij op teletekst wat de koers had gedaan, maar nooit piekerde hij erover om ze te verkopen. De ene dag gaan de koersen omlaag en de andere dag gaan ze omhoog. Op de lange termijn groeien aandelen altijd sneller dan spaargeld, zo was zijn overtuiging. Dan is er ook nog beleggen op korte termijn. Dit is het beleggen van de film The Wolf of Wall Street, waar op korte termijn via allerlei ingewikkelde (en soms louche) methoden zoveel mogelijk geld verdiend wordt. Korte termijn beleggen is het schreeuwerige gedoe op de beursvloer. Het beleggen voor rijke en gewiekste lui bij banken als Goldman Sachs. Niet voor eenvoudige figuren zoals ondergetekende. Onlangs kwam ik er echter achter dat er ook nog een tussenvorm is. Swing trading!

Wat is swing trading en hoe begin je?

wat is swing trading en hoe begin je? Swing trading is het midden tussen het saaie lange termijn beleggen van mijn pa en het risicovolle korte termijn beleggen van de gladde jongens van Wall Street. Hierdoor is het een geschikte manier van beleggen voor de gemiddeld geinformeerde hobbyist. In swing trading wordt een bepaald aandeel een paar dagen tot een paar weken aangehouden. Op basis van onderzoek probeert de swing trader te voorspellen welke grote schommelingen zich voor gaan doen. Bij een aandeel dat al enige tijd in waarde aan het zakken is, kan bijvoorbeeld verwacht worden dat het op het punt staat om weer op te veren. Een publiek statement van Joe Biden kan ook meteen invloed hebben op de koersen. Als swing trader moet je dus wel bereid zijn om technische analyses te lezen en het nieuws te volgen. Maar persoonlijk vind ik dat dit het juist leuk maakt!

Hoe begin je met swing trading?

Om te kunnen beginnen met swing traden kunt u zich het beste aanmelden bij een online broker. Dit is een platform dat het kopen en verkopen van aandelen voor u faciliteert. Vaak kunt u via uw broker ook inzicht krijgen in de trends die als swing trader geanalyseerd kunnen worden. Voor het gebruik van dit platform brengt de broker kosten in rekening, maar meestal zijn deze laag. Bij eToro kunt u bijvoorbeeld laagdrempelig (al vanaf 170 euro) en goedkoop beginnen met beleggen. Ik wens u veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *