Snel hoger in Google komen

Wanneer je in het bezit bent van een eigen site, is het de bedoeling dat hier bezoekers op komen. Om voor meer bezoekers te zorgen, zal je ervoor moeten zorgen dat je vindbaar bent op zoekmachines. Google is hierbij een erg belangrijke zoekmachine. Hoger in Google komen kan erg lastig zijn. Toch kan het veel doorzettingsvermogen en enige vakkennis mogelijk zijn om op korte termijn meer bezoekers te trekken.

De structuur van je site

Als je graag hoger in Google wilt komen, is het belangrijk dat je site goed in elkaar zit. Zorg ervoor dat de site snel is en daarnaast pakkende content heeft. Om dit voor elkaar te krijgen kan erg lastig zijn. Zo dien je te kijken naar een concurrenten en kijken welke bedrijven wel goed scoren via het internet. Daarnaast zal je de snelheid van de site regelmatig moeten controleren. Dit omdat aanpassingen op een site ervoor kunnen zorgen dat de site weer trager wordt. Naast de site zelf, zijn er een aantal andere zaken van groot belang voor de vindbaarheid op Google.

Hoger in Google komen

De content moet goed zijn

Een hogere score in Google kun je realiseren door gebruik te maken van goede content. Het is hierbij van belang dat de pagina’s aansluiten bij de wensen van de gebruikers van Google. Zo zoeken mensen op Google bepaalde termen op en aan de hand van die termen komen er meerdere sites tevoorschijn. Om ervoor te zorgen dat jij hoog in Google komt, kan het helpen door specifiek op deze termen te richten. Zo ziet Google dat jij op jouw pagina hetgeen omschrijft waar de groep Google gebruikers naar op zoek is. Zorg daarom voor content die aansluit op jouw doelgroep.

Hoger in Google komen

Met behulp van linkbuilding stijg je erg snel in Google!

Als je graag hoger in Google wilt komen te staan, kan linkbuilding niet ontbreken. Dit geldt zowel voor interne als externe linkbuilding. Bij externe linkbuilding is het voornamelijk belangrijk dat je beschikt over waardevolle backlinks. Bij interne linkbuilding zal je ervoor moeten zorgen dat je eigen pagina’s onderling goed naar elkaar linken. Door hier veel aandacht in te stoppen, zal je erg snel hoger in Google komen. Je kunt er hierbij voor kiezen om hier zelf tijd in te stoppen, maar ook om dit door een bedrijf te laten doen die hierin gespecialiseerd is. Dit hangt onder andere af van de tijd en budget die je hiervoor beschikbaar stelt.