Remblokmontagesets om je auto zelf te onderhouden

Vergeet geen remblokmontagesets te bestellen, wanneer je de remblokken van je auto wilt gaan vernieuwen. Deze montagesetjes zorgen ervoor, dat de remblokken op hun plaats worden gehouden. Niet alleen deze sets helpen hierbij! Ook de remklauw is een cruciaal onderdeel van het remsysteem van je auto. Het is gebruikelijk om de remblokken per vier stuks te vervangen. Zou je dit niet doen, dan ontstaat er mogelijk een remverschil. Iets wat voor gevaarlijke situaties op de weg kan zorgen. Naast de remblokken, zullen ook de remschijven regelmatig vervangen moeten worden. De remschijven worden niet per vier, maar per twee vervangen.

Remblok-montageset

Bestel je remblokmontagesets eenvoudig online

Voor het vervangen van de remblokmontagesets kun je op verschillende websites terecht. Het bestellen van deze setjes op internet heeft twee belangrijke voordelen. Zo zorgt het er allereerst voor, dat een reparatie sneller kan worden uitgevoerd. Dit geldt zowel wanneer je zelf aan de slag gaat met het onderhoud aan je auto, als wanneer je een autogarage inschakelt. Het inschakelen van een garage verzekert je ervan, dat de onderdelen op de juiste wijze gemonteerd worden. Zelf aan een auto sleutelen brengt bepaalde risico’s met zich mee, die je wellicht liever uit de weg gaat. Mocht je toch zelf aan de slag gaan, dan is het belangrijk om je hier goed op voor te bereiden.

Geschikt moment voor het vervangen van de montagesets

Remblok onderdelen

Vaak verwacht men, dat de montagesets tegelijk met de remblokken vervangen moeten worden. Dit is echter onjuist! Het is voldoende om de montagesets te vervangen, nadat je de remblokken twee keer vernieuwd hebt. Vaak merk je dat de montagesets versleten beginnen te raken aan het piepen van de remmen. Hoewel ook deze sets uit diverse kleine onderdelen bestaan, is het gebruikelijk om deze als compleet onderdeel te vervangen. Er zitten tal van kleine veertjes en pasplaatjes in het onderdeel.