Personeel gezocht? Zo pak je dat aan

Het is niet in elke sector even makkelijk om goed personeel te vinden. Sommige werkgevers schakelen daarom een uitzendbureau in. Dat is absoluut geen slecht idee, maar misschien kun je ook zelf iets doen om dat proces van de juiste mensen vinden te versnellen. Personeel gezocht? Dit moet je weten.

Schrijf een goede tekst

Het is altijd belangrijk om te realiseren dat een wervende, pakkende tekst voor een vacature heel veel uitmaakt. Dat kun je zelf doen als je goed bent met taal maar je kunt er ook een tekstschrijver of uitzendbureau voor inschakelen. Het is dan belangrijk dat je realiseert dat de tekst foutloos en correct moet zijn want ook dat kan mensen afschrikken: een tekst vol fouten.

personeel gezocht

Zorg dat je een screeningsproces hebt

Daarnaast is het belangrijk om te weten wat je wil doen als mensen reageren op je vacature. Wat is je proces om ze te screenen? Ga je ze op gesprek vragen, en zo ja hoe vaak? Wil je dat mensen een toets maken of een soort oefenopdracht? Al deze dingen moet je vooraf al weten want je wil natuurlijk zo min mogelijk tijd kwijt zijn. Bovendien wil je niet dat mensen naar de concurrent gaan omdat bij jou het proces zo lang duurt.