Op zoek naar vacatures in de betonbouw? Dit moet je weten

Er zijn bepaalde sectoren in ons land waar je juist nu kraag kundig in zou willen zijn. Bijvoorbeeld omdat er veel werk is op dit moment. Dat geldt onder andere voor de betonbouw. Vacatures in de betonbouw liggen momenteel voor het oprapen en dat is gunstig voor iedereen die er al iets mee kan. Maar ook nieuwelingen die zich graag willen laten opleiden tot deze sector zijn zeker nog niet te laat. Maar wat is betonbouw nu precies, en wat kun je ermee?

Civiele techniek

Wat is betonbouw?

Om te weten of dit een sector is die jouw interesse wekt, moet je eerst weten wat betonbouw precies is. Betonbouw is een bouwmethode waarbij de gehele ruwbouw van een bouwwerk uit beton in plaats van metselwerk bestaat. Met deze methode worden bijvoorbeeld woningen, appartementencomplexen, hotels, kantoorpanden, scholen, woontorens of bruggen gebouwd. Betonbouw kan op twee manieren worden toegepast: met behulp van bekistingen of door middel van prefab elementen. Bij betonbouw met bekistingen wordt het beton direct op de bouwplek gegoten. Met prefab elementen wordt het beton van tevoren gegoten. 

Waarom betonbouw kiezen?

Ten opzichte van andere technieken heeft betonbouw vele voordelen, met name tegenover metselwerk en houtskeletbouw:

  • deze bouwmethode is sneller waardoor de volledige bouwtijd korter is
  • beton heeft een erg grote draagkracht
  • beton heeft een naadloze constructie en een hoge isolatiewaarde
  • betonbouw is duurzaam
Duurzaamheid

Werken in duurzaamheid

Wil jij dus graag je steentje bijdragen en ondertussen goed verdienen? Dan is de betonbouw misschien wel voor jou. Je kunt al laag instappen met opleidingen en doorleren zo ver je zelf wil. Je kunt uitvoerend werk doen maar als je de behoefte hebt kun je zelfs doorleren tot je ook echt betrokken bent bij het ontwerpen van betonconstructies.