Online teambuilding: net zo effectief als offline?

Mis jij je collega’s ook zo? Door al het thuiswerken is werk er niet per se gezelliger op geworden. Dit heeft ook invloed op de mentale gesteldheid van je team en hun professionele resultaten. Daarom is online teambuilding nog nooit zo belangrijk geweest. Maar, wat is online teambuilding eigenlijk en waarom is het belangrijk?

Online teambuilding 

De samenwerking van je team zal voor uitdagingen hebben gestaan door al het thuiswerken. Online teambuilding geeft je team een boost, zodat jullie vol nieuwe energie weer op kantoor kunnen knallen als de lockdown weer voorbij is. Online teambuilding kun je volgen vanuit je comfortabele stoel of van achter je bureau. Het enige dat je nodig hebt is een scherm, en een app zoals Zoom of Microsoft Teams. Tijdens een training, die ongeveer 2 uur duurt, zul je aan de factoren werken die jouw team effectief laten samenwerken. Voorbeelden hiervan zijn de communicatie in je team en onderlinge verbondenheid creëren.  

Verbeter de communicatie in je team 

Als je al een tijd deel uitmaakt van een team, zul je dit vast kunnen onderschrijven; open en heldere communicatie ligt ten grondslag aan een leuke werkdag en effectieve samenwerking. Als er geen goede communicatie is op de werkvloer, leidt dit tot een tal aan problemen. Tijdens een online teambuilding oefening leer je hoe je slechte communicatie kunt identificeren en kunt oplossen. Je gaat hiervoor online oefeningen doen waarin je communicatie skills worden getraind. Ook denk je na over het nut van communicatie tijdens je online teambuilding training. Wat gebeurt er als er slechte communicatie op de werkvloer heerst? Wat zijn de gevolgen van miscommunicatie, en hoe voorkom je spanning op de werkvloer?

Onderhoud je relaties met je collega’s tijdens online teambuilding

Daarnaast is het van groot belang dat je op je gemak bent op de werkvloer. Tijdens een online teambuilding training leer je nieuwe contacten kennen en onderhoud je het contact met collega’s waar je al bevriend mee bent. Als je bij een groot bedrijf werkt, kan het zijn dat je maar een fractie van het personeel kent. Hier kun je tijdens een online teambuilding training verandering in brengen. Zo kun je praten met mensen van nieuwe afdelingen, of met het management. Een online teambuilding oefening is altijd in een informele setting waarin je je collega’s op een informele manier beter leert kennen. 

Huur een online teambuilding trainer in 

Natuurlijk is het soms lastig om een online teambuilding activiteit vorm te geven waar je team écht iets van leert. Maar, als je een professionele online teambuilding trainer inhuurt, kun je net zoveel leren met je team als dat je een teambuilding activiteit in het echt zou doen. Een teambuilding trainer heeft jarenlange ervaring met het oplossen van problemen in je team. Voordat de online teambuilding training begint, zul je tijdens een consultgesprek overleggen met jouw trainer waar de struikelblokken zijn in je team. Aan de hand hiervan gaat de trainer van TeamSpeling een online teambuilding training opzetten die op maat gemaakt is voor je team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *