Lease soorten

Sommige mensen denken dat je alleen met leasen in aanraking kunt komen via het bedrijf waar je werkt. Dit bedrijf bied je een leaseauto aan, die je tijdens je werktijd mag gebruiken. Vaak is er ook nog de optie om deze auto tijdens prive uren ook te gebruiken. Er zijn nog veel meer soorten lease die je kunt tegenkomen, ook buiten het werk om. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende soorten lease plannen die er zijn, en besteden we extra aandacht aan de vorm genaamd operational lease.

Lease soorten

De eerste soort die we behandelen heet financial lease. Bij deze vorm ben je direct eigenaar van de auto of bedrijfswagen. Je kunt investeren zonder verlies van liquiditeit. Dit is met name handig voor startende ondernemingen. De BTW is overigens ook direct terug te vorderen, en er vind een investerings- en renteaftrek plaats. Als tweede vorm behandelen we de private lease. Dit betekent, zoals het woord al zegt, dat je in privé sfeer een auto lease. Je kunt kiezen uit ongeveer alle auto’s die je maar kunt bedenken. Bij deze vorm van leasen rij je zorgeloos en all-in. Je hoeft eigenlijk alleen nog maar te tanken. Private lease is inclusief verzekering en wegenbelasting. Ook krijg je onderhoud en pechhulp onderweg. De derde vorm die we bespreken is autofinanciering. Deze vorm is bedoeld voor particulieren. Het biedt de consument een mogelijkheid om de lease auto te financieren. Een autofinanciering met onderpand is mogelijk, maar ook een autofinanciering zonder onderpand is mogelijk. Bij deze vorm van leasen heb je een zeer lage rente en geen advies kosten. Je kunt boetevrij extra aflossen. Dit is bijvoorbeeld erg fijn als je ineens een dertiende maand krijgt, en je leenbedrag wilt verlagen. Vaak is deze vorm van leasen binnen 48 uur geregeld.  

Operational lease

Bij operational lease kan je een auto of bedrijfswagen leasen zonder de zorgen over extra kosten. Operational lease lijkt kwa voordelen heel veel op private lease. Je rijdt all-in, en zorgeloos. Je hoeft eigenlijk alleen nog maar te tanken en de verzekering en wegenbelasting zitten inbegrepen. Ook is er onderhoud en pechhulp voor onderweg aanwezig. Bij deze vorm van leasen is de leasemaatschappij de eerste eigenaar. Dit betekent dat er altijd goed onderhoud zal plaatsvinden. Door goed onderhoud blijft de restwaarde van het voertuig zo hoog mogelijk. Dit is belangrijk voor de lease maatschappij, want na de leaseperiode willen ze de auto voor zo veel mogelijk geld verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *