Incasso, alles wat je erover wilt weten

Als je in gebreke blijft bij een rekening van je leverancier, dan kan het zijn dat je een incassobureau op je dak krijgt. In dit artikel ga ik een aantal facetten rondom een incassobureau bespreken. De veelgestelde vragen rondom incassobureau’s worden beantwoord.

Wat doet een incassobureau?

Als je een rekening niet betaald dan kan de schuldeiser een incassobureau inschakelen om ervoor te zorgen dat je de rekening betaalt. Zij zullen op discrete en professionele wijze de schuld proberen te vorderen. Een incassobureau handelt niet in emotie. Voor degene die de schuld moet betalen is het een wake up call als een incassobureau contact zoekt. Een incassobureau kan voor toenadering zorgen in de vorm van een betalingsregeling bijvoorbeeld.

Incassobureau uitgelicht

Op zoek naar een incassobureau bij jou in de buurt? Grote kans dat je in de buurt zit van een incassobureau van Straetus. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kampen. De overige 29 kantoren liggen mooi verspreid door Nederland. Straetus zorgt voor snelle incasso en effectief debiteurenbeheer.

Is het handig om een opleiding te hebben genoten om een incassobureau te kunnen starten?

Het is mogelijk om een opleiding te volgen tot incasso specialist. Dit is mogelijk voor beginnende én ervaren debiteurenbeheerders, consultants, medewerkers op de incassoafdeling die hun kennis en vaardigheden willen vergroten en incassomedewerker van incasserende instanties. Het is bij veel incassobureaus niet een vereiste om aangenomen te worden maar het kan wel een pluspunt zijn bij je sollicitatie.

Welke kosten zijn er verbonden aan het inschakelen van een incassobureau?

Een incassobureau rekent vaak de volgende kosten: incassokosten, dossierkosten, voorschot kosten en overige kosten. Incassokosten bedragen een % van het totaalbedrag van de schuld. Meestal ligt dit % tussen de 13 en 20 procent. Dossierkosten liggen vaak tussen de 25 en 45 euro. Niet elk incassobureau rekent dit soort kosten echter. Als er een juridisch traject ingezet wordt dan vragen sommige incassobureaus een verschot van tussen de 200 en 500 euro.