Hoe zorg je dat je als vrachtwagenchauffeur plezier blijft houden?

Als vrachtwagenchauffeur kun je je soms eenzaam voelen. Alleen in een vrachtwagen. Uren onderweg door de donkere nacht. Dagen of zelfs weken je familie niet zien. Het lijkt een gemakkelijk beroep, maar het vraagt veel van je. Je moet lang kunnen rijden en altijd alert zijn. Daarnaast moet je dagen of zelfs weken je familie missen. Veel vrachtwagenbestuurders houden van rijden en het op de weg zijn. Hoe zorg je ervoor dat je plezier blijft houden als vrachtwagenchauffeur?

Geniet van de omgeving

Als vrachtwagenchauffeur reis je soms wel door heel Europa. Je mag verschillende mensen leren kennen. In je vrije tijd heb je soms even tijden om rond te kijken. Het is altijd goed om hier gebruik van te maken! Ga een stadje bekijken. Maak een foto bij een fontein. Of ga lekker met een andere vrachtwagenbestuurder uit eten. Maak het jezelf gemakkelijk. Het is ook leuk om een plaatselijk souvenir te kopen voor je vrouw en kinderen.

Neem genoeg pauze

Je zit urenlang in de auto. Constant moet je opletten en gevaren herkennen. Het kan daarnaast in de zomer behoorlijk warm worden in de auto. Als vrachtwagenbestuurder is het belangrijk om na 4,5 uur pauze te nemen. Het is dat de bedoeling dat de vrachtwagenbestuurder 45 minuten rust neemt. Deze rustperiode mag ook opgesplitst in 15 minuten en 30 minuten. Een chauffeur mag niet meer dan 9 uur in totaal op een dag rijden en niet meer dan 56 uur per week.

Geef je familie liefde

Als je bij je familie bent, geniet dan van het samenzijn. Het is belangrijk dat zij weten dat hun man en vader van hen houd. Zo zorg je ervoor dat ze het beter kunnen volhouden als je er niet bent. Het is voor kinderen belangrijk om vaderliefde te ervaren.

Maak het jezelf gemakkelijk

Als je lang rijdt, maak het jezelf dan gemakkelijk. Zet een leuke radio zender op en zorg ervoor dat je auto lekker warm of koel is onderweg. Zorg daarnaast voor een goede slaapplek in je auto. Is het niets voor jou om dagen op de weg te zijn? Kies er dan voor om vrachtwagenchauffeur binnen Nederland te worden. Je vervoert dan een koelcontainer of meerdere zeecontainers binnen Nederland.