Hoe moet je jouw bedrijf promoten?

Er zijn veel bedrijven die een goed concept en plan hebben opgesteld, maar een hoge omzet blijft uit. Het kan ermee te maken hebben dat de potentiële klanten je moeilijk kunnen vinden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat zij niet meer om je heen kunnen. In dit artikel leg ik uit hoe je het beste jouw bedrijf kan promoten.

Eigen media

Het is van belang dat je eigen media van goede kwaliteit is. Hierbij kun je denken aan de website, social media, winkel, bedrijfskleding en service. Als dit allemaal van goede kwaliteit is zul je uiteindelijk een groot deel van je huidige klanten behouden, maar eigen media is met name gericht op de mensen die jouw bedrijf al kennen. 

Verdiende media

Als je een opkomend bedrijf bent of je doet iets waardoor je opvalt, bijvoorbeeld je onderneemt op een duurzame manier dat nog geen enkel ander bedrijf doet. Dan zul je opvallen voor de media en pers. Het is dan goed mogelijk om in magazines te komen of zelfs in de (regionale) krant of nieuwspagina. Hiermee kun je veel naamsbekendheid creëren, waardoor je jouw bedrijf op een positieve manier promoot.

Google

Het is ook belangrijk om hoog in de zoekresultaten van Google terecht te komen. Als mensen op zoekwoorden zoeken die met jouw bedrijf te maken hebben, is het van belang dat ze op jouw website terecht komen. Een methode om dit te realiseren is linkbuilding. Er zijn allerlei SEO bureaus die dit kunnen uitvoeren. Als je meer informatie wil over linkbuilding, neem dan een kijkje op linkbuilding uitbesteden.

Wil je meer informatie over linkbuilding? Lees dan meer op www.reputatiefabriek.nl/