Het personeel screenen

Personeel screenen kan door het bestuderen van het cv en het LinkedInprofiel. Hierbij wordt er gekeken naar de opleidingen, werkervaring, naar de behaalde resultaten en werkervaringen. Personeel screenen is zich een beeld vormen van de betreffende persoon. Screenen is een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure. Om meer over persoonlijke zaken over iemand te weten te komen, kan je ook gebruik maken van social media zoals Google.

Het personeel screenen

Het screenen van kandidaten gebeurt op verschillende manieren, afhankelijk van de informatie die je wilt. Het gebeurt in verschillende fasen.

Fase 1, hierbij worden potentiële kandidaten geselecteerd op basis van cv, zijn of haar profiel op LinkedIn of andere informatiebronnen.

Fase 2, hierbij draait het om persoonlijke contact. De kandidaat wordt uitgenodigd voor een interview of een telefonisch gesprek. Tijdens dit gesprek kom je achter of de kandidaat in het profiel past. De screeningsfase wordt beëindigd wanneer de wensen en de ambities van de kandidaat en organisatie niet overeenkomen.

Fase 3 Hierbij worden de diploma`s en identiteit gescreend. Ook wordt de achtergrond van de kandidaat gecheckt.

Fase 4 Om een beter beeld te krijgen van een kandidaat vindt er een persoonlijk gesprek plaats. Hierbij wordt er gesproken over hoe iemands persoonlijkheid aansluit op zijn of haar competenties. Daarna wordt er een keuze gemaakt of de kandidaat geschikt is voor een bedrijf.

Stappen om te screenen

Een cv kan veel informatie bieden, bestudeer deze en je kan ook vragen naar referenties. Via social media, websites en zoekmachines kan je ook informatie opzoeken over de kandidaten. Vraag naar een identiteitsbewijs en maak er een kopie van. Dit heb je nodig als een werknemer in dienst treedt. Vraag originele diploma’s, dit omdat deze makkelijk vervalst kunnen worden. Voor het bepalen van de screeningsmethoden is het handig de risico’s van een functie op een rij te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *