Glaslijm: ideaal voor lijmprojecten met glas als een van de te lijmen elementen

Zeker als je een handige doe-het-zelver bent is de kans groot dat je op een dag in de situatie terechtkomt dat je iets moet lijmen waar ook glas bij komt kijken. Wanneer het dan gaat om bijvoorbeeld glas met glas, glas met metaal, glas met kunststof of glas met hout, dan zou je hier uitstekend glaslijm voor kunnen gebruiken, bijvoorbeeld een tube van een erkende lijmspecialist als mesaproducts. Glaslijm is namelijk zodanig samengesteld dat het ideaal is voor lijmprojecten waarbij glas minimaal een van de aanwezige te lijmen elementen is. Als je wilt weten waar een goede uitvoering van glaslijm aan voldoet, lees dan ook even de volgende alinea. Verderop verstrekken we nog enkele tips waarmee je de kans op een optimaal resultaat nog groter maakt.

Mesaproducts

Kwaliteiten die glaslijm moet hebben

Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe lading glaslijm, probeer dan een versie te vinden die over deze kwaliteiten beschikt:

  • Neem een glaslijm die inderdaad zo flexibel is dat je ook glas met een andere materiaalsoort kunt lijmen.
  • Ga voor lijm die zowel onder speciale uv-lampen als bij zonlicht snel uithardt.
  • Koop lijm die volledig transparant blijft na te zijn uitgehard.

Aanvullende tips om het beste resultaat te bereiken

Wanneer je aan de slag gaat met glaslijm is het belangrijk dat je zorgvuldig werkt. Neem wat dit betreft bijvoorbeeld de volgende tips ter harte:

  • Glaslijm kan snel uitharden bij blootstelling aan direct zonlicht. Gebruik deze lijm dus liever op iets donkerdere plekken.
  • Bij het werken met glaslijm is zorgvuldigheid het belangrijkste. Zorg er dus voor dat je niet gehaast te werk gaat. 
  • Maak de te lijmen elementen altijd van tevoren goed schoon.
  • Gebruik bij voorkeur hygiënische handschoentjes bij het lijmen. Zo blijven de te lijmen elementen schoon en worden er geen huidrestjes vermengd met de lijm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *