Gecertificeerd personeel, de juiste investering

Voor succesvolle bedrijven is het een simpel abc’tje, maar helaas zijn er nog te veel bedrijven die het niet doen. Investeren in je personeel. Wil je dat je medewerkers productief en betrokken zijn? En dan ook nog eens meer omzet binnenhalen? In dit artikel bespreken we hoe een investering in je personeel zich altijd uitbetaald.

Op welke manieren kan je investeren in je personeel?

Het klinkt heel simpel, maar er zijn veel verschillende manieren om te investeren in je personeel. De ene werknemer kan zich pas heel erg gewaardeerd voelen als hij of zij een complete Hbo opleiding krijgt aangeboden. Voor de ander is een hoogwerker cursus de ideale beloning. En de volgende werknemer gaat misschien veel beter werken als er standaard een Atv dag per maand bijkomt. Belangrijk is dus dat je goed inventariseert waar je personeel behoefte aan heeft. Probeer deze behoefte dan te matchen met de behoefte van het bedrijf. Op deze manier ontstaat er een synergie waar beide partijen beter van worden. 

Wat levert dit op

Waar moeten we beginnen? De voordelen zijn bijna eindeloos. Laten we met de meest voor de hand  liggende zaken beginnen. Als je investeert in de kennis van je personeel gaat het algehele kennisniveau van het bedrijf omhoog. Je hebt dus meer expertise in huis. Dit maakt de weg vrij voor grotere en complexere projecten. Je creëert dus een werkomgeving waar mensen uitgedaagd worden en het prettig werken is. Dit trekt op gegeven zelfs personeel van je concurrenten aan. Zo betaalt een slimme investering zich zelfs aan twee kanten uit. 

Maar het allerbelangrijkste argument is toch wel dat gewaardeerd personeel gelukkig personeel is. Gelukkig personeel heeft minder last van stress, is veel productiever en is niet bang om ambitie uit te spreken. Zo heb je ineens geen personeel meer, maar alleen nog maar ambassadeurs voor je bedrijf. Wat wil je nog meer?!