Functioneringsgesprek vragen

Als je net als ik werk dan ben je vast bekend met het functioneringsgesprek. Toch grappig dat iedereen hier mee te maken heeft, maar er toch zo weinig over bekend is. Tijdens het gesprek krijg je een functioneringsgesprek formulier, die onderdeel uitmaakt van jouw dossier.

Functioneringsgesprek vragen

Functioneringsgesprek vragen, wat zijn dat? Wat kan je verwachten? Een functioneringsgesprek draait allemaal om hoe goed of slecht jij functioneert en over jouw kunnen. Het functioneringsgesprek is gericht op jouw werk, waar je tegenaan loopt of wat juist super goed gaat. Een voorbeeld van functioneringsgesprek vragen zijn:
– Wat vind je van je functie en werkzaamheden en ben je er tevreden over?
– Hoe ervaar je de samenwerking met je collega’s en mij als leidinggevende?
– Loop je ergens tegenaan of is er iets waarin wij je kunnen helpen?
– Hoe gaat het met de afspraken die wij hebben gemaakt tijdens ons laatste gesprek?

Functioneringsgesprek formulier

Tijdens zo een gesprek wordt er vaak gebruik gemaakt van een functioneringsgesprek formulier. Hier worden de vragen en antwoorden in verwerkt en jouw voortgang in bijgehouden. Er wordt elke keer tijdens het gesprek een formulier ingevuld en bewaart in jouw dossier. De keer erna wordt er terug geblikt na het ingevulde formulier van de keer ervoor om te kijken of er sprake is van iets wat al langere tijd speelt. Tevens is dit ook een mooie manier om je eigen progressie op de werkvloer te zien.

Het gesprek in gaan

Mijn ultieme en laatste tip voor het functioneringsgesprek is er helemaal blanco ingaan. Je weet immers zelf precies waar je op werk tegenaan loopt, maar ook wat goed gaat. Tijdens het gesprek zal er voornamelijk veel besproken worden waar er verbetering nodig is. Er worden afspraken gemaakt tussen jou en je leidinggevende voor het volgende gesprek. Het streven is vaak om die afspraken te hebben nageleefd voor het volgende functioneringsgesprek. Vergeet niet het gesprek juist te eindigen met te melden wat juist goed gaat en wat jij zo leuk vind aan jouw werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *