Ervaar geen druk met examentraining

Als je jaren aan het strijden bent om je examens te maken dan is het te begrijpen als je uiteindelijk enorm veel spanning ervaart als het eindelijk zo snel is. Spanning is niet erg dit houdt je gefocust. Als je gefocust bent dan zal je zien dat je veel beter presenteert. Dit kan alleen het tegenovergestelde werken, je kan hierdoor faalangst ontwikkelen. Het gevoel dat je gaat falen of hebt gefaald. Hierdoor kan je zweten, hyperventilatie ervaren en juist andere klachten zoals slapeloosheid. De druk die dan op je schouders ligt is lastig. Daarvoor is er examentraining, dit is extra hulp om jou feilloos de examens in te laten gaan met een gevoel dat je weet dat je het kan. 

Druk

Geen hyperventilatie of paniek aanvallen voor nodig, je weet dat je het kan en je gaat het doen. Helaas is dit niet een geval zo gezegd zo gedaan. Als je struggelt met faalangst kan je zien dat het veel met moeite kost en je het dus niet zomaar even doet. Je moet je focus kunnen bewaren maar als je te veel druk voelt kan dit als vervelend worden ervaren. 

Examentraining

Hulp

Een examentraining kan een voordeel voor je zijn, hierbij leer je hoe je met jezelf kan omgaan wat betreft druk. Je maakt in je ogen alles groter dan het is. Je ziet beren op de weg. Gaat scenario’s bedenken die eigenlijk niet van toepassing zijn. Als je faalangst hebt dan heb je de druk om zo goed mogelijk te willen presenteren. Je wilt de beste cijfers halen en als je dus een laag cijfer hebt is dit het einde van de wereld. Bij examentraining leer je dat dit niet zo is. Je leert met deze gedachtes om te gaan zodat jij met een goed gevoel de examens in kan gaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *