Een executive search bureau in Nederland kiezen

Een executive search bureau in Nederland kiezen

Wanneer je besloten hebt om gebruik te maken van een executive search bureau is het de kunst om de juiste te kiezen. Er is veel concurrentie, dus je zal wat bureaus moeten filteren. In dit artikel willen we je helpen om de juiste ‘filters’ toe te passen om zo tot het juiste executive search bureau in Nederland te komen. 

Ten eerste, een goed bureau kent de mensen achter de CV’s. Dit hebben ze bijvoorbeeld gedaan door een interview of door de persoon al te kennen. Een goed interview kunnen houden is dus ook een van skills die het bureau moet hebben. Daarmee komen we op een tweede punt: ze moeten een groot netwerk hebben. Het bureau moet ook op de hoogte zijn van persoonlijke ambities, drijfveren en motivatie bij de executive. Er moet dus echt al contact geweest zijn. Ze moeten de markt waarin ze gespecialiseerd zijn dan ook tot in detail kennen. Daardoor moeten ze ook weten wat iemand binnen die markt zo succesvol maakt. 

Verder moet het bureau geloven in relatiemanagement en zijn ze sterk in individuele begeleiding. Coaching is niet nieuw voor het bureau en zijn ze meester in. Ze moeten een researchteam tot hun beschikking hebben om meer informatie te genereren. Ook moeten ze beschikken over een uitmuntende database om snel te kunnen schakelen. 

Een goed executive research Nederland bureau deelt ook kennis met de markt en wilt de kennis niet alleen voor zichzelf houden. Daarnaast kijken verder dan dat er gevraagd wordt van de klant. Uiteraard moeten ze ook gecertificeerd zijn, maar nog belangrijker: ze maken gebruik van een persoonlijke aanpak. Dit is ook enorm belangrijk om een goed netwerk op te bouwen.