De voordelen van betalen met jouw mobiel

Wat zijn enkele voordelen of mobiele betalingen? Binnenkort komt de Rabobank met de optie om via je mobiel te kunnen betalen. De ING had dit al voor zijn klanten beschikbaar gesteld, maar nu volgt de Rabobank dus ook. De Rabobank Trachtte eerst om dit door middel van een eigen app te doen, maar dit is compleet mislukt door de vele bugs die in de app zaten. Momenteel zitten ze met bedrijven zoals Apple om de tafel om het uit te rollen voor al hun klanten. Maar wat zijn nou de voordelen voor de consument en ondernemer? In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden

Handig

Veel Nederlanders bezitten een mobiele telefoon en hebben die altijd binnen handbereik. Mobiele betalingen zijn een natuurlijke uitbreiding van wat je al kan met je mobiel zoals bellen, whatsappe en het weer checken. Door als het ware de pinpas in de hand van de consument te leggen, wordt het voor de consument eenvoudiger. Tegenwoordig kan je een pinautomaat kopen die deze functies ondersteunen. Zo kan je bij Sepay jouw pinautomaat voordelig kopen.

Extra veiligheid

Door het gebruik van mobiele telefoons als betaalmiddel hoef je natuurlijk niet meer je betaalpas of creditcard mee te nemen. Digitale portemonnees bieden ook extra biometrische authenticatie zoals vingerafdrukscans en gezichtsherkenning, zodat het lastig wordt voor dieven om je geld afhandig te maken. Ten slotte worden mobiele betalingen vaak tokenized tijdens transacties. Tokenized betekend dat bepaalde informatie wordt vervangen door een zogeheten ‘token’ die fraudeurs heel lastig kunnen ontcijferen.

Mobiele betalingen zijn snel.

Als iemand wil betalen kan hij nu heel eenvoudig zijn mobiele telefoon tegen t pinapparaat houden, je legt je vinger op jouw vingerafdrukscanner en er is betaald. Dit zorgt natuurlijk voor een hele snelle en gebruiksvriendelijke ervaring.