De leukste kraamcadeaus

Als iemand in je omgeving zwanger is en binnenkort een kindje krijgt, staat er waarschijnlijk zeer binnenkort een babyshower op de planning. Superleuk natuurlijk, zeker als het iemand is die dichtbij je staat: samen stilstaan bij hoe mooi het is dat er iemand op de wereld wordt gezet, misschien zelfs wel een langverwachte gender reveal, én een laatste kans voor de toekomstige ouders om even zonder kinderen die aandacht vragen bij te kletsen met al hun vrienden en familie. Maar wat geef je voor kraamcadeau? Een kraamcadeau kan lastig zijn om te verzinnen, zeker als je zelf niet veel ervaring hebt met baby’s en kinderen. We zetten daarom hier de beste tips op een rijtje!

Iets leerzaams en stimulerends

Speelgoed is natuurlijk iets wat ieder kind nodig heeft, en wat veel ouders zelf niet altijd snel zullen kopen omdat dit zo handig is om als cadeau te krijgen. Daarnaast heerst er een idee dat je aan een baby alleen baby-cadeaus kan geven, maar je weet zeker dat ze iedere andere leeftijd ook nog aan zullen tikken, dus het kan nooit kwaad om wat verder vooruit te denken!

Wat wel goed is om te onthouden als het gaat om een kraamcadeau, is dat een nieuwe moeder nog erg beschermend over haar kind zal zijn, zeker als het op speelgoed aankomt. Ga dus voor speelgoed wat simpel en klassiek is en het kindje iets leert – blokken om te bouwen, schleich farm world en schleich paarden om mee te spelen en zelf een verhaal omheen te verzinnen, liever dan iets met geluidjes, knopjes of een scherm. Zo geef je dus een verantwoordelijk, leerzaam en toch leuk cadeautje – daar doe je het kind én de ouders dus zeker weten wel goed mee!

Iets voor de ouders

Als je net een kindje hebt, zal die logischerwijs in ieder geval de eerste paar jaren van je levem volledig de spotlight stelen. Niet erg natuurlijk, want dat gun je ze als ouder! Maar tot grote ergernis van vele ouders betekent dat vaak dat zij zelf voor kerst, sinterklaas, en hun eigen verjaardag alleen maar cadeaus krijgen die eigenlijk om het kind draaien. Maar omdat juist de eerste periode van ouderschap best zwaar kan zijn is het dus leuk om ze zelf eens goed te verwennen, juist met je kraamcadeautje. Een lekker luchtje, iets voor in bad, een dagje sauna (met jezelf als oppas natuurlijk), dat is misschien nog wel leuker om te geven dan iets voor het kind!