De 5 beste vergadertips voor een inspirerende vergadering

Wij nederlanders brengen heel wat tijd door op ons werk. Dat betekent heel wat uren hard aan de slag, overleggen, brainstormen, plannen en vergaderen. Maar hoe zorg je er nou voor dat die dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse vergadering steeds weer vernieuwend en verfrissend is? Om ervoor te zorgen dat iedere vergadering ook daadwerkelijk een bijdrage levert aan jullie doelen, zetten wij 5 belangrijke tips op een rij. 

Tip 1: Kies voor een inspirerende vergaderlocatie

Een fijne en goede vergaderlocatie is ontzettend essentieel. Want wie raakt er nou geïnspireerd in een muf en ongezellig zaaltje in een enorm complex aan de snelweg? Juist, niemand dus. Juist kleinschalige,en duurzame vergaderlocaties nabij Zwolle worden steeds populairder en dat is niet voor niets. Een locatie in het bos, midden in het weiland, op het strand of op de hei nodigt uit om creatief te denken en te handelen. Het biedt namelijk oneindig veel rust en ruimte. En dat is precies wat je nodig hebt tijdens jullie vergadering. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Weidevol en ontdek de uiteenlopende mogelijkheden!

Tip 2: Brainfood

Is jullie vergadering met lunch of versnaperingen? Dan zijn vetten en suikers zoals gevulde koeken, kroketten en taartjes absoluut uit den boze. Verruil ze daarentegen voor verse sapjes, noten en andere gezonde lekkernijen. Je zal direct merken dat het energieniveau hier een enorme boost van krijgt. 

Tip 3: Blijf actief

Wanneer je aan een vergadering denkt, krijg je hoogstwaarschijnlijk het volgende beeld in je hoofd: grote tafel, saaie ruimte en kannen koffie, thee en water. Je neemt plaats om vervolgens twee uur later weer uit op te staan, want zo lang duurt een belangrijke vergadering meestal wel. Maar wat nou als je dit patroon eens doorbreekt en kiest voor een staande vergadering? Dit brengt namelijk verschillende voordelen zoals een snellere besluitvorming, een actievere houding én het is ook nog eens supergezond.

Vergadertip 4: Zit niet de hele tijd binnen

Heb je eenmaal gekozen voor een inspirerende vergaderlocatie? Dan is het natuurlijk zonde om de hele dag binnen te blijven. Juist door tussendoor even de benen te strekken en naar buiten te gaan, kun je daarna weer met volle bak aan de slag. Of wat dacht je eventueel van een vergadering in de buitenlucht? Tussen de fruitbomen of misschien wel op de hei. Lekker energiek en ontzettend origineel!

Vergadertip 5: Combineer je vergadering met een originele vergaderbreak

Wil je ervoor zorgen dat hetgeen jullie besproken hebben ook blijft hangen? Kies dan voor een bijpassende vergaderbreak of activiteit. Is jullie doel bijvoorbeeld om beter te gaan samenwerken, probeer dan bijvoorbeeld een leuke teambuildingsactiviteit waar je met zijn allen een opdracht moet voltooien. De mogelijkheden zijn eindeloos!