Benodigdheden voor een online evenement

Sinds het begin van de corona crisis moeten veel mensen verplicht thuiswerken. Om die reden is het belangrijk dat je thuiswerkplek goed is ingericht. Je kunt hiervoor gebruik maken van de spullen die je meegenomen hebt van kantoor, maar dit gaat natuurlijk niet voor iedereen op. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat jouw werkgever het niet goed vindt dat je deze spullen meeneemt naar huis. In dit geval is het een goed idee om zelf op zoek te gaan naar de spullen om jouw thuiswerkplek in te richten. In de afgelopen maanden is er een enorme opmars geweest van thuiswerkers die ook zijn gaan experimenteren met het opzetten van hun eigen online evenement. Dat is natuurlijk ontzettend leuk en creatief om te doen in deze tijd, maar daar komt (zoals je waarschijnlijk zelf ook al had bedacht) erg veel bij kijken. Gelukkig zijn er genoeg kennis experts in de markt die je graag op weg helpen. Daarom vertel ik je in deze blog alles wat je moet weten over de benodigdheden voor een online evenement.

Zelf een livestream evenement organiseren

Mensen die normaliter naast hun kantoorbaan andere diensten aanbieden, zoals een training of cursus, kunnen gedurende deze corona crisis soms nog (deels) doorwerken. Ondernemers zijn namelijk ontzettend creatief geworden in het bedenken van oplossingen voor de verminderde omzet. Kun je jouw klanten niet meer zien, omdat we in de huidige samenleving anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden? Dan kun je als alternatief live streaming aanbieden voor jouw klanten. Dit is ontzettend eenvoudig op te zetten en het grote voordeel hiervan is dat mensen ook gemakkelijk vanuit huis kunnen inschakelen bij jouw live streaming evenement. Een mooie kans dus in deze corona tijd!

Uitbesteden of zelf regelen?

Het zelf installeren en/of opzetten van een livestream studio is natuurlijk niet eenvoudig. Er komen namelijk toch meer dingen bij kijken dan dat je in eerste instantie zou denken. Mocht je er zelf niet uitkomen dan zijn er gelukkig genoeg professionals die dit voor je uit handen willen nemen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar de sleutel tot succes. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld verschillende video’s en/of tutorials raadplegen om je op weg te helpen. Er zijn online voldoende databanken te vinden die je helpen met het vinden van een antwoord op je vraag. Mocht je er uiteindelijk toch niet helemaal uit komen, laat dan gerust een bericht achter op deze pagina. Je krijgt dan meestal binnen een paar dagen nog een reactie op jouw vraag, zodat je weer verder kunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *