Beginnen bij een nieuwe werkgever

Beginnen bij een nieuwe werkgever

17 april 2020 Uit Door Redactie

Eindelijk de baan gevonden waar je al zolang naar op zoek bent, een mooie baan bij een bank. Tijdens het sollicitatiegesprek word je verteld dat een VOG aanvragen verplicht is om te doen, een verklaring dat zegt dat je niet in contact bent geweest met justitie afgelopen jaren. Aangezien je met vertrouwelijke gegevens om gaat en met geld is deze verklaring verplicht, maar ook taxichauffeurs of medewerkers van een kinderdagverblijf moeten de verklaring hebben. Je kunt de VOG digitaal ook aanvragen op vog-aanvraag.info.nl.  

Nieuwe werkgever

Simpel op internet aanvragen van het formulier 

Je kunt een VOG aanvragen op internet, online kun je het formulier bestellen. Door de gegevens in te vullen en te versturen naar de Dienst Justis vraag je de verklaring aan. Na de aanvraag krijg je een mail waarbij je de identiteit moet bevestigen. Nadat je betaald hebt wordt je aanvraag doorgestuurd naar de autoriteiten en gescreend. Grote voordeel van het online aanvragen is dat je niet naar het gemeentehuis hoeft, dit scheelt een hoop tijd voor het maken van een afspraak.  

Bepaalde beroepen

Hoelang duurt een aanvraag ongeveer 

Wanneer je geen gegevens hebt bij het VOG aanvragen heb je normaal gesproken in ongeveer vier weken de verklaring in huis. Weet je dat je een strafblad hebt of in ieder geval regels op je strafblad dan moet je rekenen op ongeveer acht weken. Heb je in het verleden al eens iets fout gedaan dan hoeft dit niet te betekenen dat je geen verklaring krijgt. Het ligt er maar net aan wat je hebt gedaan en voor welke functie je solliciteert.